Полнети тиквици со јајца и сирење
27 јули, 20130
![2](https://popara.mk/wp-content/uploads/2013/07/250.jpg)
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
4 тиквици
3 јајца
300гр сирење
по желба малку кашкавал за наросување
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Тиквичките добро се мијат и се сечат на половина по должина.
Секој дел се издлабува, да се добие брод. Издлабената смеса се сече на ситни парчиња и се остава настрана.
Јајцата добро се матат и се додава малку сол.
Сирењето се ренда и се става во смесата со јајцата.
Тиквичките се полнат со подготвената смеса и се редат во тава.
По желба може да се попрскаат со малку кашкавал.
Се полева со масло и вода.
Се пече во загреана рерна на 200 степени 40 минути.
Се јадат студени.