Ролат со свинско месо

8 јануари, 20130
rolat so svinsko meso

Потребни состојки:

  • 3кг свинско месо
  • 200гр моркови
  • 100гр грашок
  • 600гр печурки
  • 200гр кашкавал
  • 200гр чадена сланина
  • 200гр печеница
  • сол
  • бибер
  • масло
  • пиво

Начин на подготовка:

Свинското месо одвојте го од коската да добиете убаво парче кое може да се завитка. Месото добро посолете го. Морковот и грашокот сварете ги, а кашкавалот, шампињоните, сланината и печеницата исечете ги на ситни коцки. Се измешајте, па смесата ставете ја на на половина од месото. Внимателно замотајте го ролатот, затегнете со конец и премачкајте со масло. Печете на 220 степени оклу 2 часа и повремено преливајте со пиво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi