Тотално чоколадно: Чоколадни коцки!
26 ноември, 20131
Состојки:
Кора:
5 јајца
5 лажици шеќер
200 гр мелени ореви
3 лажици брашно
1 прашок за пециво
Прелив за кора:
500 мл вода
250 гр шеќер
1 ванилин шеќер
Фил:
500 мл слатка павлака
400 гр млечно чоколадо
100 гр чоколадо за готвење
Подготовка:
Изматете ги јајцата со шеќерот, додадете ги оревите, брашно, прашок за пециво, и измешајте. Смесата исипете ја во подлабок плех и печете на 200 с околу 15 минути. Кога кората ќе биде печена и оладена, се полива со претходно сварениот прелив кој сега треба да биде ладен. Слатката павлака се загрева, се додава млечна чоколада, се меша додека чоколадата не се стопи и павлаката не се згусне ( напомена: не смее да зоврие). Потоа се додава филот врз кората, се остава да се олади и стегне. Уживајте!
One comment
dance
26 ноември, 2013 at 13:40
mnogu dobro izgleda