
Состојки:
1 лажичка шеќер
4 мали лажички шеќер во прав
20 грама чоколадо
2 филџани кафе
100 грама блага павлака
Подготовка:
Половина чаша слатка павлака добро се мати во шлаг со лажичка шеќер и се остава во фрижидер добро да се олади.Во поголеми филџани се става по една лажичка чоколадо во прав, 2 лажички шеќер во прав и лажичка слатка павлака. Сето тоа добро се промешува за да се добие мазен крем.
Потоа во секој филџан се налева постепено врело кафе и се украсува со претходно подготвениот фил, кој е добро оладен во фрижидерот. Одозгора ова необично виенско кафе се попрскува со малку цимет.
One comment
Sandra
29 април, 2014 at 11:51
Mesto slatka pavlaka, moze visokomasleno mleko, no da bide od frizider, dodajte kocka mraz i matete go minuta vreme na mikser za nes-kafe… Stanuva kako slag i so tek na vreme se razlozuva i se soedinuva so kafeto. Sekjer ne se stava vo mlekoto tuku vo kafeto. Sto pogolema maslenost na mleko, tolku po gust krem… 😉