Одличен сезонски рецепт кој се комбинира совршено со сладолед од ванила.
Потребни состојки:
– 6 излупени исечкани јаболка со отстранети семки
– 110гр. путер, растопен
– 130гр. сенаменско брашно
– 200гр. шеќер
– 85гр. овесни снегулки за готвење
– 2 лажички цимет
– 60гр. путер на коцки
Подготовка:
Загрејте ја рерната на 175 степени Целзиусови. Ставете ги јаболката во тава за печење. Во сад измешајте го стопениот путер, брашното, шеќерот, овесот и 1 лажица цимет да формираат ронкаста смеса. Потоа сипете ја смесата врз јаболката и наросете со преостанатата лажица цимет. Печете 50тина минути во загреана рерна, се додека смесата не стане кафена и јаболката не омекне. Уживајте…