Ламбада колач: Идеален за љубителите на овошни десерти

popara17 јануари, 201418min00
2

Состојки:

За кора:

6 јајца

150 гр шеќер

150 гр брашно

Желе:

1 л сок од црвен портокал

3 пудинг од ванила

6 лажици шеќер

Бисквити

Крем:

500 мл млеко

6 лажици шеќер

6 лажици густин

200 гр маргарин

Подготовка:

Кора – се матат жолчките со шеќерот, па се додава брашно.

Желе – изматете го пудингот со шеќер и малку сок. Остатокот од сокот ставете го на оган да проврие. Во врелиот сок додадете пудинг и при тоа мешајте постојано се додека не се добие потребната густина. Врелото желе додадете го врз врелата кора. Потоа врз желето додадете ред бисквити натопени во млеко.

Крем – густинот и шеќерот се матат со малку млеко. Остатокот од млекото треба да проврие. Во врелото млеко додавајте густин и при тоа непрастано мешајте додека не згусне. Во ладниот крем додадете 200 гр матен маргарин, и добро измешајте. Кремот се додава врз редот со бисквити.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag