
Состојки:
За кора:
6 јајца
150 гр шеќер
150 гр брашно
Желе:
1 л сок од црвен портокал
3 пудинг од ванила
6 лажици шеќер
Бисквити
Крем:
500 мл млеко
6 лажици шеќер
6 лажици густин
200 гр маргарин
Подготовка:
Кора – се матат жолчките со шеќерот, па се додава брашно.
Желе – изматете го пудингот со шеќер и малку сок. Остатокот од сокот ставете го на оган да проврие. Во врелиот сок додадете пудинг и при тоа мешајте постојано се додека не се добие потребната густина. Врелото желе додадете го врз врелата кора. Потоа врз желето додадете ред бисквити натопени во млеко.
Крем – густинот и шеќерот се матат со малку млеко. Остатокот од млекото треба да проврие. Во врелото млеко додавајте густин и при тоа непрастано мешајте додека не згусне. Во ладниот крем додадете 200 гр матен маргарин, и добро измешајте. Кремот се додава врз редот со бисквити.