Ледена торта со бисквити и чоколадо

popara3 мај, 20141min00
16

Состојки:

  • 7   Јајца
  • 300 грама Бисквити
  • 50 милилитри Млеко
  • 250 грама Путер
  • 30 милилитри Рум
  • 100 грама Чоколадо
  • 250 грама Шеќер
  • 3 кесички Шлаг пена

Подготовка:

Путерот и шеќерот во прав пенесто се матат, се додаваат една по една жолка при што непрекинато се мати. На ова се додава стопена и оладена чоколада и уште се меша да се добие еднолична маса. Одделно се мати цврст снег од белките и внимателно постепено се додава во масата со чоколадата. Се става во фрижидер. Се мати шлаг-пената во која се додава две кесички ванилин шеќер.

Во четвртест сад се реди ред натопени бисквити во мешавина на млеко и рум, се премачкуваат со фил, а врз филот се премалкува слој шлаг-пена. Повторно се реди ред натопени во млеко и рум бисквити, фил и шлаг. Се реди така тортата додека да се заврши материјалот, но треба да се заврши со шлаг. Тортата се става во фрижидер добро да се олади и да се стегне.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag