Ова е храната која ефиксано ќе го одстрани никотинот од вашето тело

23 август, 2014
4

Пушењето е штетно за здравјето. Сите сме свесни дека е тешко да престанеме со оваа лоша навика. Никотинот доведува до нагло зголемување на крвниот притисок и оштетување на белите дробови. Меѓутоа, ако сепак пшрестанете со пушењето, ефектот на никотинот ќе трае со години.

Сепак, можете да го отстраните никотинот од вашето тело со здрава храна и менување на вашиот начин на живот.

Во продолжение погледнете која храна треба да ја јадете, со цел да го исфрлите никотинот од вашето тело.

Брокула

Овој зеленчук е богат извор на витамин Ц и Б5. Пушењето ја намалува количината на витаминот Ц во телото. Значи, јадете броколи со цел да го исфрлите никотинот од вашето тело.

Портокали

Сокот од портокали е богат извор на витамин Ц. Можете да го забрзате метаболизмот на вашето тело и да се ослободите од стресот, доколку редовно јадете портокали.

Сок од моркови

Ако пушите, тогаш треба да знаете дека кога ќе запалите цигара, никотинот останува во телото три дена. Ако сте пушач, никотинот ја оштетува вашата кожа. Сокот од моркови е добар за кожата, а исто така е богат со витамините А,Ц,К, и Б кои помагаат во отстранување на никотинот од организмот.

Спанаќ

Спанаќот е најдобриот зеленчук кој не само што е богат со витамини, туку и со фолна киселина.

Киви

Ова чудо од овошје помага во исфрлување на никотинот од телото. Плодот е богат извор на витамин А, Ц и Е. Кога пушите, овие витамини во телото се намалуваат.

Вода

Пушењето доведува до дехидрација. Според многу истражувачи, можете да престанете да пушите и да го намалите никотинот од телото со конзумирање на многу вода.