Потребни состојки:
– 1/3 чаша брашно
– ¾ чаша бел шеќер
– ¾ чаша кафеав шеќер
– 1 чаша испасирани банани
– ½ чаша масло / препорака кокосово /
– 2 јајца
– 1 лажичка екстракт од ванила
– 1 лажичка сода бикарбона
– 1 лажичка цимет
– ½ лажичка сол
За делот со циметот:
– ½ чаша брашно
– ½ чаша кафеав шеќер
– 4 лажици путер
– 1 лажичка цимет
Начин на подготовка:
Изматете ги јајцата и маслото. Во одделен сад, измешајте брашно, сол, сода бикарбона и цимет, потоа соединиете ги сувите и влажните состојки. Додадете ја бананата која предходно е испасирана, шеќерот, ванилата. Ставете го тестото да се пече, а потоа направете облекување со цимет.