Состојки:
· 500 гр. готови кори
· 500 гр. сирење
· 50 гр. путер
· 250 мл. вода
· 125 мл. масло
Подготовка:
Во еден подлабок сад ставете ја водата и маслото и додадете сол. Во кружна тава премачкана со путер ставете две кори, при што треба да внимавате краевите од корите да бидат надвор од тавата. Попрскајте со мешавината од масло и вода. Потоа наредете неколку кори, гужвајќи ги за целосно да влезат во тавата. Нанесете го издробеното сирење. Повторно испрскајте со вода и масло и ставете згужвана кора. Повторете ја постапката и ставете го преостанатото сирење. Попрскајте со масло и вода, па ставете ја последната кора. Првите две кори, чии краеви се надвор од тавата, се пресвиткуваат кон навнатре. Попрскајте со масло и вода. Се пече во рерна на 180 степени околу 25 минути.