Ако се храните вака, заборавете на стравот од рак

popara8 февруари, 20171min00
11

Оние кои барем еднаш неделно консумираат зелен зеленчук ги намалуваат шансите за развој на карцином на устата, бубрезите, цревата и дојките од 17 до 32 отсто, во споредба со оние кои овој зеленчук воопшто не го јадат.

Ризикот за развој на карцином на устата може да се намали со консумација на било кој зеленчук од следнава група:
• Брокула
• Никулци
• Карфиол
• Зелка
• Ротквици
Стручњаците утврдиле дека оние кои барем еднаш неделно консумираат од овој вид на зеленчук ја намалуваат шансата за развој на карцином на устата за 17% во споредба со оние кои не го јадат овој зеленчук.
Консумацијата на зелен зеленчук има значајно влијание и врз следните видови на карциноми:
• Ризикот од карцином на бубрези се намалува за речиси 32%
• Ризикот од езофагеален карцином се намалува за 28%
• Ризикот од колоректален карцином и карцином на дојките се намалува за 17%.
escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag