Похован кромид со кашкавал

31 октомври, 20170
8

Состојки:

  • 2 поголеми главици кромид
  • 3-4 парчиња кашкавал по ваш избор
  • 5 јајца
  • 2 чаши брашно
  • 2 чаши презла
  • масло и сос по желба

Начин на подготовка:

  1. Исечете прстени од исчистениот кромид. Кашкавалот исечкајте го на ленти и ставете го врз кромидот.
  2. Кромидот потоа оставете го еден час во фрижидер, а кога ќе го извадите, убаво поминете го во изматени јајца, брашно и презла.
  3. Повторете ја постапката уште еднаш, но овој пат само во јајца и лебни трошки.
  4. Пржете го кромидот во тавче со загреано масло за јадење.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi