Состојки:
- 4 парчиња бело месо
- 4 лажици маст или маслиново масло
- сол
- бибер
- 2 главици кромид
- 200 гр шампињнони
- топено сирење
- 1 лажичка мајчина душица
Начин на подготовка:
Месото измијте го и исушете го. Загрејте маст и пржете го месото од секоја страна по 2 минути. Извадете го од тава, посолете и побиберете. Свиткајте го во алу фолија и ставете го на околу 80 степени во рерна.
Кромидот исечете го на кругови. Шампињоните исечкајте ги на четвртини. Сè испржете на маста од месото (околу 5 минути). Ставете ја масата на месото, а топеното сирење пресечете го на два дела и ставете го на врв. Посипете со мајчина душица и ставете во рерна сирењето да се растопи (околу 2 минути).