28 февруари, 2020

Радио

Сè беше веќе договорено, но младоженецот одеднаш се предомисли и се откажа од свадбата. Тоа беше шок за двете семејства, а особено за невестата. Нејзиното семејство одлучи од овој „неуспех“ да направи нешто позитивно. По венчавката, на ручек требало да пристигнат 120 луѓе, но двете семејства се согласија, во ресторанот со 4 ѕвезди, наместо гостите од неуспешна свадба, да поканат колку што е можно повеќе бездомници од нивниот град. Овој благороден чин беше го снимија камерите, а нивната убава приказна заврши и на медиумите.

Остави коментар

Почетна // вести // Младоженецот во последен момент се откажа од венчавката: Тогаш семејство на невестата донесе одлука која е достојна за восхит!
Горе