4 совети за совршено крцкав и неодолив тост сендвич!
6 август, 20200
![тост 1](https://popara.mk/wp-content/uploads/2020/08/тост-1-e1596704678419.jpg)
Готвачката Оливија Стоун од Мелбурн која специјализирала за специјалитети од сирење, на Фејсбук споделила совети и трикови за совршен тост сендвич.
Квалитетно сирење, леб стар најмалку еден ден, путер и малку сол се главните совети кои ќе го направат вашиот сендвич неодолив.
Таа објаснила дека е најдобар лебот кој е стар еден ден бидејќи има помалку влага во него, што значи дека ќе биде покрцкав.
– Не користете премногу кашкавал, помалку е повеќе- истакнала таа и додала дека штом кашкавалот при топењето излегува од краевите на лебот, значи дека сте ставиле премногу.
![](https://popara.mk/wp-content/uploads/2020/08/тост-e1596704698254.jpg)
Пред да го ставите лебот во тостер, намачкајте ги надворешните страни од лебот со путер.
Кога сендвичот е готов, ставете му малку сол и послужете го.
На здравје!