Состојки:
1 чаша (125 g) универзално брашно
1 лажичка прашок за пециво
¼ лажички сода бикарбона
½ лажички сол
½ лажички цимет во прав
¼ лажички морско оревче
1 поголемо јајце
1/3 чаша кафеав шеќер
¼ чаши млеко
1 ½ лажица екстракт од ванила
¼ чаши јогурт
За глазура:
1 чаша шеќер
1 лажичка цимет во прав
½ чаши стопено кокосово масло
Подготовка: Загрејте ја рерната на 180, а во меѓувреме измешајте ги брашното, прашокот за пециво, сода бикарбоната, сол, цимет во прав и морско оревче во сад. Во посебен сад изматете ги јајцето, кафеавиот шеќер, млекото и јогуртот со рака за да добиете униформа смеса. Додадете го екстрактот од ванила и промешајте уште малку. Потоа, истурете ја содржината на вториот сад во првиот, и повторно измешајте сè добро, така што ќе добиете хомогена маса. Кога ќе го замесите тестото, расукајте го со дебелина од 1 см. Потоа, користејќи два тркалезни калапи со различна големина, извадете ги крофните со отвор во средината, сè додека не го потрошите тестото. Наредете ги во рерна и печете 10 минути. Кога ќе се оладат, натопете ги во стопено кокосово масло, па превртете го во мешавина од шеќер и мелен цимет.