Во текот на животот поминуваме 14 ГОДИНИ НА РАБОТА, 2 ЧАСА РАЗГОВАРАЈЌИ НА ТЕЛЕФОН, а што мислите колку време трошиме на спиење?

3 септември, 2020
795eca0457c523a687b9f6ade2d6a0069fa7875b

Научниците од Соединетите држави открија за кои активности поминуваме најмногу време во нашите животи

Просечна личност која живее нешто повеќе од 70 години, поминува скоро третина од својот живот во спиење, додека 14 години од неговиот живот се поминати на работа, што претставува скоро една четвртина од неговиот живот.

При вршење лична хигиена и чистење, просечно лице троши до седум години, а троши околу шест години на исхрана. Пет години е времето кое едно лице го поминува чекајќи, додека учи и студира цели четири години. Поминуваат две години во телефонски разговори за просечна личност, а поминува до три години пред малите екрани и одржува состаноци.

The hand under the blanket extends to the alarm clock in the morning, with light orange.

Ако не сакате да поминете цела година во животот во потрага по изгубени работи, што е просек, обидете се да запомните подобро, а потоа можеби ќе можете да поминете повеќе време во активности што ги сакате. Според податоците добиени од научниците, луѓето поминуваат до пет години во кујната додека не наполнат 60 години, а во сообраќајот поминуваат помеѓу 3 и 4 години.

Лице со просечен животен век од 72 години во бањата, додека пегла облека и купува, поминува половина година или просечно една и пол година заедно за овие активности.