Потребни состојки:
600 гр стек (телешко или говедско)
1 лажичка сол
1 лажичка црвен пипер
1 лажичка мешавина од зачини
2 лажички сенф
1 кромид
2 дл млеко
200 гр павлака
1,5 лажици брашно
Подготовка:
Исечете го стекот на тенки парчиња. Зачинете и премачкајте со лажичка сенф. Оставете да отстои најмалку половина час. Потоа испржете го подготвениот бифтек во загреаното масло од сите страни додека малку порумени, а потоа додадете го ситно исечканиот кромид и истурете малку вода. Врие околу 45 минути, додавајќи вода повремено, додека стековите не омекнат.
Во меѓувреме, промешајте го брашното во ладно млеко, за да нема грутки, додадете павлака, лажичка сенф и малку сол и бибер, и комбинирајте сè. Извадете ги готовите шницли од тавата, а потоа додадете мешавина од млеко, брашно и павлака во неа и мешајте додека не почне да врие. Потоа вратете го стекот и варете го кратко, максимум една минута, додека стекот не се комбинира со сосот. Послужете топло со гарнир и салата по желба.