12 парчиња тост леб
1 чаша павлака
3 јајца
1/2 лажиче сол
20 кругчиња праз
1 црвена свежа пиперка
1 жолта / зелена пиперка
12 ленти сланина
1 лажичка оригано
150 гр сирење
Исечете ги црвените, зелените / жолтите пиперки на прстени и поделете ги на половина. Исечете го празот во прстени, онолку колку што планирате да ставите внатре во калапот. Исецкајте парче сирење на коцки или стапчиња (1-2 коцки во секоја форма). Ставете тост леб во калапите. Ставете ја сланината околу лебот, во круг, а потоа 1/2 од изматената павлака и смесата со јајца, додадете ги исечканите коцки од сирење, и останатата смеса. Ставете ја подготвената пиперка одозгора, за да биде шарена (декоративно). Додадете ги прстените од празот и наросете ги со оригано.
Вклучете ја рерната на 200 степени и печете околу 10 минути, додека сланината не порумени убаво и се испече смесата во корпите. Во меѓувреме, додека корпите се печат, остатокот од сирењето изрендајте го на крупно ренде.