Состојки:
- 6 лажици путер
- 30 гр густин
- 30 гр какао во прав
- 1 лажица инстант кафе
- сол
- 270 гр темно чокколадо
- 3 јајца
Состојќи за смеса од крем сир:
- 250 гр крем сир
- 30 гр шеќер
- 1 јајце
- 1 кесичка ванила
Припрема:
Измешајте ги сите состојќи во сад, а путерот и чоколадото стопете ги и додајте шеќер. Откако смесата ќе се олади додадете едно по едно јајце мешајќи и потоа додадете ги сувите состојќи и мешајте се заедно додека не добиете компактна смеса. За кремот од крем сир со миксер соединетете ги сите состојќи. Смесата за колачиња ставете ја во сад обложен со хартија за печење и ставете го во загреана рерна на 180 степени околу 30 минути