НА ОВА МЕСТО КРАДЦИТЕ ПРВО ПРОВЕРУВААТ! За да се заштите од кражба, не бидете наивни

27 август, 2020
18_1000x0

Под  душеци, теписи, во валканите алишта, книги или фиоки… Кое од овие места ќе одберете да чувате пари, можете да бидете апсолутно сигурни дека крадците ќе „пробијат“ и ќе ги пронајдат.

Ако ги чувате парите на овие места тешко дека ќе ги заштитите од крадец, не бидете наивни.

Крадец

Малку е веројатно дека ќе можете да ги надминете крадците, бидејќи веројатно ќе се случи да ги побараат заштедите на места што ви изгледаат многу невообичаени. Што е уште полошо, тие веројатно ќе го најдат, со оглед дека сè уште има луѓе кои одлучуваат да „кријат“ пари околу куќата, наместо да штедат во банка, што е, без сомнение, најбезбедна опција за зачувување пари.

Ако сепак одлучите да ги чувате парите во куќата, има места каде што никогаш не треба да ги оставате,  ако се појават крадци, дефинитивно ќе останете без пари.

Lopov

Под душекот

Душекот на креветот е едно од првите места на кои ќе нападнат крадците, а тоа стана „класично место“, па дури и оние што не се занимаваат со овој „бизнис“ сигурно ќе го започнат своето пребарување од тука.

Во вашиот сеф

Не е важно дали сефот е голем или мал, ако има код, катанец или клуч. Дури и ако е прикачен на ѕид или мебел, не постои гаранција дека тоа ќе ги спречи крадците. Во крајна линија е дека е сосема бескорисен ако може да се одземе од куќата или станот.

Шкафови, фиоки…

Дури и ако ги чувате парите во мебел под код и клуч, крадците се добро опремени со сите потребни алатки, но и многу вешти во кршењето на бравите.

Zlato, bogatstvo, novac

Стари кеси, паричници, чанти…

Чантите не се првото нешто каде треба да започнат да бараат пари, но може да биде корисно за крадците да го изнесат од станот. Старите кеси и паричници не се ниту најсреќното решение, затоа што немаат проблем да ги проверат, да ги превртуваат сите облоги и да гледаат во џебовите. Можеби, на крајот на краиштата, нешто ќе се најде во нив.

Зад сликата или под ламбата

Овие се повеќе филмски предлози за заштеда на пари, но во реалноста тие не се најдобрата идеја. Не можете да скриете премногу банкноти на места како овие, затоа што тие ќе изгледаат видливо, и без да ги проверат, треба само да ја симнете ламбата или да ја преместите сликата.

Закопано богатство

Малку е веројатно дека дворот ќе биде место за барање пари, а малку е веројатно дека некој ќе го скрие во него. Ако тоа е опција, дупка може да биде најдобрата идеја, но ова решение има и недостатоци: лесно е да се заборави каде е, парите можат да се навлажнат, а домашно милениче може да се забавува со тоа.

escort - Korsan taksi