Одличен избор за семеен ручек
Состојки:
Пилешки батаци
5 чешниња лук
Сок од лимон
1 лажичка оригано
1 лажичка мајчина душица
1 лажичка димена мелена пиперка
Сол и бибер
80мл маслиново масло
100гр грчки јогурт
1 лажичка пиперка
Копар
Подготовка:
Измешајте ситно сецкан лук, сок од лимон, оригано, мајчина душица, а потоа додадете димена пиперка, 50 мл маслиново масло и измешајте сè. Пилешкото увалкајте го во смесата и оставете го да отстои околу два часа за да се соединат состојките.
Направете сос: Убаво измешајте грчки јогурт, 30 мл маслиново масло, сок од лимон и копар, а потоа изладете.
Откако ќе отстои, испржете го месото и послужете со сосот.