Похованиот леб не потсетува на долгите утра за време на празниците затоа што тогаш имаме доволно време да подготвиме појадок и безгрижно да уживаме во секој залак. Подготвено на овој начин, со стопено чоколадо и шеќер во прав, тоа е веројатно најдоброто што некогаш ќе го направите … Секако, јаткасти плодови, свежо или суво овошје, џемови добро одат со чоколадо … Овој рецепт е вистинско воодушевување!
Состојки:
2 јајца
2 лажици млеко
две дебели парчиња леб (приближно четири см)
80 гр темно чоколадо
2 лажици путер
шеќер во прав
Подготовка: Изматете јајца со млеко. Исечете дебело парче леб така што ќе има џеб и внатре ставете неколку коцки чоколадо. Потопете го сендвичот во јајцата од двете страни. Загрејте го путерот во тава и ставете го печениот леб; Печете по една минута или две од секоја страна додека не поруменат. Извадете ја од тавата и ставете ја на хартиена крпа за да исцеди вишок маснотии. Префрлете се на чинија, исечете на половина и посипете со шеќер во прав.