Повеќето луѓе не сакаат да зборуваат за сексуалните проблеми или желби со партнерот, еве зошто е тоа така

11 ноември, 2020
befunky-collag-2_TINTJ0u

Комуникацијата е клучна во секоја врска, но и покрај фактот дека паровите имаат секс во просек седум пати месечно, на многумина не им е пријатно да зборуваат за тоа со своите партнери

Истражувањето спроведено на 2000 сексуално активни возрасни лица покажа дека една третина од нив не сакаат отворено да зборуваат за темата со своите партнери, а честопати се потребни цели пет месеци пред да се започне разговор за секс. На многу парови им треба малку повеќе време да се отворат и активно да зборуваат за сексот, желби или непријатност, а една петтина од нив велат дека воопшто нема да ги изнесат желбите и непријатноста.

Студијата, нарачана од Durex, исто така открила дека скоро половина од возрасните често чувствуваат физички непријатности за време на сексот како резултат на сувост на вагината, но нешто повеќе од една третина нема да зборуваат за тоа, иако сувоста е сосема нормална.

Истражувањето исто така покажа дека возрасните се толку желни да ја разберат темата на сувоста на вагината, што 27 проценти од нив повеќе сакаат да се занимаваат со тоа отколку да разговараат со друга личност.

Половина од испитаниците сметаат дека сексот е „табу“ тема за која не сакаат да зборуваат од срам или непријатност.

Оние кои се чувствуваат барем малку поотворено, што е 34% од нив, ќе зборуваат за секс со пријателите, а 20 проценти од нив ќе разговараат со својата мајка за сувост на вагината и непријатни искуства.

Но, тоа не се само сексуални теми на незгодни разговори, бидејќи мастурбацијата (27 проценти), употребата на сексуални играчки (17 проценти) или дискутирањето порнографија (14 проценти) исто така се сметаа за табу-теми, пишува The Sun.

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit