Пријателот, ти или …? Истражувањата покажаа која личност е најважна за мажите!

17 ноември, 2020
7aacc896a8fb14daba8d

Гледање фудбал со пријател наместо вечера за двајца? Машка солидарност пред романса? Или, сепак, повеќето мажи сепак го ставаат партнерот на прво место? Големото истражување на осигурителната компанија „АХА“ го истражуваше, меѓу другото, и овој проблем.

Дали сте подготвени за срамна вистина…?

Интервјуирани се над 1.000 мажи Ако сакаме да бидеме искрени, сите си поставивме (незгодно) прашање: на чија страна ќе застане во сериозна ситуација – неговиот најдобар пријател или девојката/жената?

Сепак, дали навистина сакаме да го знаеме одговорот на ова прашање…?

AXA сакаше, и за своето истражување, анкетираше повеќе од 1.000 мажи за тоа како тие се однесуваат во врските и љубовта во споредба со темите како што се здравјето, работата и пријателството.

 | Autor: Shutterstock

Значи, во оваа студија, врската на списокот на најважни работи во животот – и за мажи и за жени – стоеше зад здравјето и довербата: последниот беше на 57, или 58 проценти, додека љубовта беше само на 44 проценти.

И сега станува интересно: 42 проценти од испитаниците го оцениле пријателството како МНОГУ важно – сепак, 81 процент од испитаниците сметале дека пријателството е помалку важно од љубовта.

Што се однесува до врската, 73 проценти од испитаниците сметале дека е подеднакво важна. Со други зборови: љубовта е многу важна за повеќето – и пријателството е важно за многумина. Но, ова се резултатите за мажите и жените заедно – нè очекува најголемото изненадување кога ќе ги споредиме одговорите на мажите и жените

 | Autor:

Мажите помалку ги сакаат пријателите отколку жените.

Повеќето очекуваат жените да имаат поважни врски од мажите, а пријателствата за нив се помалку важни. Но, не: според ова истражување излегува обратно!

Додека за 71 процент од жените, љубовта е многу важна, за мажите, 74 проценти го кажаа истото. Од друга страна, за 76 проценти од мажите, пријателството е подеднакво важно за животот – и за жените, 85 проценти се изјасниле така. Очигледно, за повеќе жени, пријателството е поважно од врската отколку за мажите.

За среќа, тоа е само теорија.

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit