Рецепт за римски њоки

popara4 септември, 20201min0
61671064-rimski-njoki

Со само неколку состојки, подгответе кралско гарнирче кое се справува со печењето исто како и зеленчукот или омилениот кремаст сос …

Rimske njoke od griza: Fantastičan ukus koji ćete upamtiti za sva vremena! ( RECEPT)


Римските њоки се вистински спас кога сакате да јадете нешто брзо и вкусно, но исто така и одличен прилог кога ви треба нешто ефикасно. Не се користат компири за подготовка, туку пченичен гриз, а пармезанот и путерот обезбедуваат сладост.

Состојки за римски њоки:

1 литар млеко
½ лажички сол
250 гр пченичен гриз
150 гр пармезан
2 жолчки
3 лажици путер
1 прстофат чили
2 лажици пармезан да посипете


Подготовка:

  1. Истурете го млекото во сад и додајте сол и загрејте додека смесата не е готова. Кога ќе се појават меурчиња, промешајте го гризот околу 20 секунди, а потоа намалете го огнот и продолжете со мешање додека не се згусне, а потоа тргнете го од оган. Измешајте ги путерот, ренданиот пармезан и жолчките, мешајќи брзо за да не се згрутчат жолчките.
  2. Пренесете ја смесата во тавата за печење, распоредете ја рамномерно и покријте ја со најлонска фолија. Оставете ја во фрижидер околу половина час додека не се намали.
  3. Подмачкајте сад за печење со путер. Од смесата формирајте кругови со калапи и наредете ги во сад за печење. Премачкајте со стопен путер и посипете со пармезан.
  4. Печете околу 25 минути во рерна на 200 ° C и печете кратко на горната решетка за да фатат боја.
escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag