Искористете ги овие трикови кога подготвувате палачинки и тие секогаш ќе излезат совршени!

popara4 декември, 20201min0
a5ce033931433afe537e

Можеби се едноставен десерт, но има некои трикови што треба да ги искористите за да изгледаат совршено

Многу луѓе мислат дека палачинките се едноставен десерт и дека не треба многу мудрост. Ова е делумно точно, но повторно, колку и да е лесно да се подготват, треба да користите трикови и да знаете некои основни работи за да излезат вкусни и сочни.

За почетниците, важно е да знаете како се мешаат сите состојки. Јајца, брашно – најдобро би било непречено и остро да се мешаат – млеко, вода, малку сол, лажица рум што покрај додавање на вкус ќе спречи лепење на палачинките, малку кора од лимон, арома на ванила, неколку лажици шеќер и лажица масло.
2 јајца се користат за 250-300 гр брашно, а млекото се става од око. Сепак, не претерувајте затоа што палачинките може да бидат тешки.

Многу е важно по кој редослед ги додавате. Прво треба да ги матите јајцата, потоа додадете го млекото и откако ќе ги измешате сите суви состојки. Треба да ја мешате смесата долго време за да избегнете формирање грутки. На крај додадете повеќе вода и сите зачини. Додатоците во исхраната можат да бидат корисни, но и штетни – кои комбинации треба да се избегнуваат и кои се пожелни? Потребно е долго и енергично мешање што може да биде напорно, но сепак, не се одлучувајте за миксер затоа што никогаш нема да ги соберете остатоците од брашно и други состојки толку добро од sидовите на садот.

Откако ќе започнете да ги печете, имајте во предвид дека не треба да ги вртите прерано и дека само еднаш се вртат! Кога рабовите ќе добијат златно-кафеава боја и ќе се појават мали меурчиња, тогаш е време да ги свртиме – во спротивно палачинката ќе пукне. Секогаш печете ги на силен оган, во тава наменета за палачинки и со мала количина масло.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma -

loodgieter den haag