Состојки за корпата:
12 лажици мелена овесна каша
50 гр печени лешници
4 урми
1 лажица кокосово масло
100 мл вода
1 лажица брашно од кокос
1 лажица какао во прав
Состојки за полнење: ⠀
3 грста несолени кикирики
2 лажици мед
1 лажица кокосово масло
Состојки за украсување:
Растопено чоколадо, путер од кикирики и сецкани кикирики.
Подготовка: Измешајте ги сите состојки за корпите додека смесата не стане како тесто што лесно се одделува и се обликува. Во мали калапи за мафини, од смесата формирајте корпи. На средина направете место за полнење. Измешајте ги сите состојки за филот додека не се изедначи смесата, а потоа наполнете ги корпите со неа. Прелијте ги полнетите корпи со стопено чоколадо. Нанесете путер од кикирики на чоколадниот прелив со чепкалка за заби цртајќи неправилни линии. Посипете со сецкани кикирики. Ставете го во фрижидер 30 минути пред да го сервирате.