Вкусен и лесен за подготовка
Состојки:
- 5 јајца
- 5 лажици шеќер
- 6 лажици брашно
- 2 лажици масло
- 2 лажици какао
Фил:
- 500 гр павлака
- 200 гр шеќер во прав
- 300 гр мелени бисквити
- 200 мл слатка павлака
- 200 мл млеко
Подготовка: Вклучете ја рерната да се загрее до 200 степени. За тоа време, изматете ги белките со додавање шеќер во јак сос. Потоа додадете жолчки од јајце, изматете, потоа додадете масло и повторно изматете. На крај, додадете брашно и какао, па комбинирајте сè со шпатула и протресете во голем плех обложен со хартија за печење или подмачкан со масло и попрскан со брашно. Печете околу 20 минути во зависност од рерната. Треба да остане фино меко.
Изматете ја слатката павлака. Изматете павлака и шеќер во прав и комбинирајте со слатка павлака. Додадете бисквити и изматете сè. Исечете ја кората на два дела, за да добиете два помали. Истурете половина од млекото над првото, почекајте да се апсорбира, а потоа ставете половина од филот. Преклопете со другото, кое го прелеваме со остатокот од млекото, почекајте да се апсорбира, па премачкајте со остатокот од фил и крупно изрендајте го млечното чоколадо одозгора. Оставете да се излади и послужете.
Пријатно.