Резултати спротивни на сите истражувања: Астрологот тврди дека ја предвидел иднината на короната, еве што нè чека!

14 април, 2020
astrolog

Астрологот Арик Ксандер тврди дека преку астрологијата успеал да ја предвиди иднината на пандемијата на корона вирусот. Тој стигнал до резултати што се во спротивност со научното истражување.

– Вирусот корона се рефлектира на многу планети во знакот на Јарец – напишал на својот блог Астролоџикал Велнес и додал:

– Го гледам Јужниот јазол на колективна свест кој ја претставува целата наша судбина, а кој е поврзан со Венера, воздушната планета на гас, а Јарецот е знак на страдање и материјална темнина. Јарецот е 11-та астролошка куќа во целина, што дополнително комбинира страв (Јарец) и вирус.

Експертот за астрологија додаде дека Нептун, планетата што има врска со инфекцијата, е во „првата куќа на телото“, што исто така укажува на физички симптоми.

– Кентаурот и црната месечина се во втората куќа на парите, како што е и Уран. Она што навистина го гледам е колективната вознемиреност помеѓу економијата и парите.

Покрај ова, северниот јазол е во знак на Рак, а кој е знак на заздравување и заштита, исто така може да се затвори.

САД, држава во знакот на Рак што се затвори во однос на остатокот од светот, е знак на паника и подготовка за „апокалипса“, тврди Ксандер.

– Интересно е да се види колкава врска има нашата колективна свест со опстанокот и како таа шема се претвора во борба и пат што води кон насилство и страв од недостаток на ресурси – забележува Ксандер и смета дека ова може да помогне во борбата против пандемијата:

– Мораме да ја искористиме месечината во Водолија за да ги избалансираме јазлите, со поврзувањето на човечкиот род со срцето и умот, наместо да се изолираме и да бидеме во паника. Сатурн сака да ја подобриме нашата колективна свест, што е поврзано со лошата употреба на пари низ целиот свет.

Астрологот смета дека во светот многу владее материјализмот, удобноста и мрзеливоста, така што ни треба воздушен елемент за да го „исчистиме и разнесеме“ тоа. Тој тврди дека материјалните работи го создале овој хаос и дека тоа најмногу ќе влијае на светската економија.