НЕ МОРА ДА ГО ФРЛАТЕ ВИШОКОТ МАСЛО ОД ГОТВЕЊЕТО: Обидете се да го ИСКОРИСТИТЕ

popara23 декември, 20211min00
1059803_profimedia0646873410_ls

Лесен и ефикасен начин да се ослободите од него е да го оставите да се излади, а потоа истурете го во сад за еднократна употреба, добро затворете го и фрлете го во ѓубре.

Ако треба да го изберете најчесто користениот предмет во вашата остава, тоа веројатно би било маслото за јадење, нели? Маслото се користи за речиси сите оброци, но што е со сето тоа дополнително масло што останува? Ако се ослободивте од остатокот од маслото истурајќи го во одводот за мијалникот или фрлајќи го во дворот, тоа е многу погрешно, пишува Real Simple.

Искористете го повторно за готвење

Дали сте знаеле дека можете да го рециклирате вашето масло за јадење? Ова е особено корисно ако често пржите храна или користите многу масло за јадење. Сè што треба да направите е да го оставите маслото да се олади на собна температура, да го процедите низ марамче и да го истурите во херметички затворен сад. Можеби ќе треба да го процедите неколку пати за да бидете сигурни дека сте ги отстраниле сите трошки, но штом ќе се исчисти, можете повторно да го користите до два пати. Имајте на ум дека треба да се обидете повторно да го употребите маслото во рок од еден или два дена ако можете. Истурете го во сад

Ако имате само малку вишок масло по готвењето, можеби нема да биде доволно за рециклирање. Лесен и ефикасен начин да се ослободите од него е да го оставите да се излади, а потоа истурете го во сад за еднократна употреба, добро затворете го и фрлете го во ѓубре.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma