Еве како тие се разликуваат од „обичните“
Ако обожавате да јадете палачинки, но се плашите дека преку нив ќе внесете премногу калории, ова е вистинскиот рецепт за вас.
Овие палачинки се направени од брашно од хељда за кое е познато дека е многу поздраво од пченицата.
Погодни се и за луѓе кои се алергични на глутен.
СОСТОЈКИ:
- 1 чаша брашно од хељда
- 1 шолја интегрално брашно
- 3 чаши млеко
- 1 чаша кисела вода
- сол, шеќер
- прашок за пециво
- 2 лажици масло
ПОДГОТОВКА:
Јајцата се матат со шеќерот и солта. Додадете брашно и млеко наизменично, киселата вода и кога ќе промешате оставете во фрижидер половина час. Пред печење додадете прашок за пециво и масло, па промешајте.
Пријатно!