Фантазија на вкусови: Потпечени компири полнети со шунка и кашкавал (РЕЦЕПТ+ВИДЕО)

popara7 ноември, 20211min00
Baka-2

Дали некогаш сте пробале вака подготвени компири?

Кога немате идеја што да подготвите, компирот е секогаш тука како најисплатливо решение.

Овој пат ви предлагаме сочна варијанта со шунка и кашкавал.

Вака подготвениот компир е вистинска мамка за гурманите.

На крајот на краиштата, уверете се сами, не се знае дали има подобар вкус или изглед.

Состојки:

4 поголеми компири

100 гр шунка

50 гр сирење

100 гр кисела павлака

2-3 чешниња лук

малку магдонос

малку рендан кашкавал

3 јајца

малку масло

Подготовка:

Компирите сварете ги со кора, но не целосно за да не се преварат, извадете ги лушпите и исечете ги на половина. Издлабете ја средината во еден сад. Исечете ја шунката на коцки како и сирењето.

Јајцата се матат малку со жица, се додаваат пирето од компирите (средината која претходно ја извадивте), сечканата шунка и сирењето, издробениот лук, магдоносот…

Додадете ги павлаката и ренданиот кашкавал и соединете. Со лажица се полнат компирите со смесата.

Се пече на 220 степени околу 40-50 минути убаво да заруменат. Фантастична закуска или вечера.

Погледнете чекор по чекор инструкции за подготовка:

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma