Добро запомнете ги ако постите или сакате да изгубите неколку килограми!
Советите на нутриционистите диктираат здрава, урамнотежена исхрана, така што имунитетот, варењето и другите функции на телото би биле оптимални.
Нутриционистката Џесика Кординг објасни што јаде секој ден за ручек со цел да добие максимум хранливи материи од здраво потекло, а со тоа да му даде на организмот се што е потребно без дополнителни калории. Нејзиниот рецепт е погоден и за пост!
„Обично во работните денови јадам салата од темно зелен лиснат зеленчук, кој исто така содржи растителни протеини како грав или тофу. Јас додавам зеленчук на скара по мој избор. Наместо масло, ставам пире од авокадо или хумус како дресинг. Ако носам салата на работа, со толку здраво маснотиите ќе останат свежи подолго и нема да венеат. Исто така грицкам темно чоколадо во текот на денот “, рече таа.
Ако требаше да издвои една храна што постојано ја купува и јаде, изјавува дека тоа е тахини, паста од сусам.
„Може да се додаде во солената храна или слатките и е одличен извор на здрави масти“, рече таа.