Фини крцкави њоки со рукола и пршута: Идеални за летните денови! (РЕЦЕПТ)

popara19 август, 20211min0
dreamstime-m-193771917

Овој рецепт е совршен за сите оние кои не знаат што повеќе да готват и кои бараат нешто убаво и едноставно.

Њоките совршено одат со пршута и рукола, и послужете ги со чаша бело вино и свежо овошје за десерт.

Состојки:

¼ чаша маслиново масло

60 грама пршута (исечкајте ја на помали парчиња)

1 пакување њоки од компир (или 450 грама)

80 грама рукола

¼ чаша свежи лисја од магдонос

1 лажичка рендана кора од лимон плус 2 лажички свеж сок од лимон

Подготовка:

Загрејте го маслото во голема тава која не лепи на средна топлина. Додадете пршута. Гответе, мешајќи повремено, додека не стане крцкава, околу 3 минути. Префрлете ја пршутата на чинија обложена со хартиена крпа за да се исцеди маслото. Додадете ги њоките во тавата; гответе на средно висока температура, повремено мешајќи, додека њоките не станат златни и крцкави, 8 до 10 минути. Тргнете од оган. Додадете рукола, магдонос, кора од лимон, сок од лимон и пршутата.

Оставете да се соедини. Добар апетит!

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma