Искористете ги бананите и направете го овој фантастичен мек бисквит

10 март, 2021
мнмнм

Да знаевте само на кои рецепти започнав да работам на новата тема за ова издание на „Добра храна“, и со што завршив, ќе сфатевте дека треба многу грешки, валкани садови, а понекогаш дури и непроспиени ноќи за да направите нешто барем за мене, идеално.

Првичната идеја беше да се направат три различни леба од банана затоа што отсекогаш ми беше желба со оглед на тоа што обожаваме да го јадеме, а неодамна морав да фрлам заборавени и расипани црни банани во ѓубре, па особено ме охрабруваше дека никогаш нема повторно да ми се случи. Кога планот за леб од банана се смени во еден за да се прават колачи, сфатив дека навистина немам јасна визија за главната тема.

Подгответе вкусен бисквит и комбинирајте го со крем маскарпоне и бело чоколадо

Ќе ви требаат: 75 гр сончогледово масло 100 гр мед 2 поголеми јајца 2 големи зрели банани 60 гр млеко 1 лажичка сода бикарбона 1 лажичка цимет малку сол 220 гр брашно 100 гр моркови покријте 1 поголем еко портокал 70 гр семе од тиква

10309791

Подготовка: Ставете масло и мед во голема чинија и направете густа смеса со жица за матење. Потоа додавајте едно по едно јајце и повторно лесно изматете ги состојките. Измешајте ги бананите целосно кремасти и додајте ги на остатокот од течните состојки, како и млекото. Во посебен сад, додадете сода, цимет, сол и брашно низ сито и измешајте ги со течните состојки. Излупете морков и изрендајте го на ситно ренде. Комбинирајте ги морковите, семките од тиква и кора од портокал со останатите состојки, а потоа пренесете ја смесата во силиконски калап и печете во рерна загреана на 170 ° околу 40-45 минути.

escort - Korsan taksi