Ја враќаат енергијата, чистат од токсини и го подобруваат варењето: Четири видови овошје кои го опоравуваат организмот

popara6 август, 20212min0
Voce-2048x1391

Трошиме многу повеќе енергија во лето, и затоа ни треба овошје.

И не само како начин за освежување, туку пред се затоа што овошјето е богато со витамини и минерали.

Се разбира, истото предупредување, како и за секоја друга храна, важи и тука: Мора да бидете умерени бидејќи шеќерот содржан во овошјето може да предизвика несакани ефекти.

Во текот на летото, едно од решенијата може да биде комбинирање на свежо овошје со бадеми, ореви или сушено овошје, кое е полно со влакна, протеини и маснотии кои спречуваат прекумерна апсорпција на шеќер, а исто така одржуваат ситост долго време.

Најкорисните видови на овошје:

Праски за подобро варење

Сто грама од ова овошје има само 30 калории, а влакната го забрзуваат варењето. Исто така, постои витамин Е, кој е важен за циркулацијата.

Јагоди против токсини

Полифенолите ја стимулираат работата на црниот дроб, но и елиминација на токсините и масните наслаги. Покрај тоа, јагодите поволно влијаат на дигестивниот и екскреторниот систем.

Кајсии и витамин Б

Ова овошје содржи витамини Б, првенствено Б2 и Б3, кои учествуваат во метаболичките процеси.

Лубеница

Лубеницата е освежувачка и е одлична за ослободување на вишокот течности и токсини. Таа е богат со минерали, пред се калиум, и не треба да го заборавиме витаминот Ц.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma