Подготовката е малку посложена, но резултатот е неодолив.
Кора:
8 белки
1 лажица оцет
300 гр шеќер
1 лажица остро брашно
Крем:
8 жолчки
150 гр шеќер
2 лажици остро брашно
2,5 дл млеко
1 маргарин
200 гр мелени ореви
За украсување:
1/2 л крем за шлаг
Подготовка:
Изматете ги белките во цврст снег, а потоа постепено додајте ги шеќерот и оцетот и па брашното. Се пече во рерна околу 45 минути на 160 °С. Измешајте ги жолчките, шеќерот и брашното во малку млеко и варете ги во остатокот од млекото. Кога ќе се олади додадете го омекнатиот маргарин.
Поделете го кремот на два дела и додадете ги мелените ореви на половина. Ставете крем со ореви на бисквитот, па потоа крем без ореви.
Украсете ја тортата со шлаг.