За љубителите на месо, подготвувањето ќебапи на кој било начин ќе биде задоволство. Но, ви носиме нов начин на подготовка на оваа храна за гурмани. Не го гледаме толку често на домашната трпеза, но сигурно ќе го најде своето место. Пробајте го и кажете ни ги вашите впечатоци!
Состојки:
300 гр мелено месо
1 кромид
300 гр компири (измешајте ги како пире)
бибер
сол
вегета
2 јајца
презла
Прелив:
1 павлака
100 гр мајонез
2 лажици сенф
Подготовка:
Комбинирајте ги сите состојки и потоа направете ќебапи од смесата. После тоа, разматете ги јајцата, превртете ги ќебапите во нив, а потоа и во презлата. Пржете ги ќебапите. Потоа измешајте ги преливните состојки и ставете ги преку ќебапите.