Рецепт за совршени тестенини со зеленчук: Може да ги јадете за ручек или вечера, а ќе ги подготвите за 15 минути

popara7 мај, 20212min0
shutterstock11504332-830x0

По празниците, добро ќе ви дојде лесен оброк, а овој едноставен рецепт ќе ви помогне брзо да го подготвите

Велигденските празници се зад нас, така што рецептот за лесен и пријатен оброк добро ќе му дојде на вашиот стомак по „тешката“ храна.

Со денови имавте полна трпеза со разни деликатеси, претежно месо и слатки, а сега организмот „бара“ нешто лесно и вкусно.

Овој едноставен рецепт за тестенини и зеленчук, кој ќе го подготвите за 15 минути, ќе го воодушеви вашето чувство за вкус, но и стомакот, по празниците.

Може да го направите за ручек, но и за вечера.

Состојки:

300 гр тестенини

2 главици (поголеми) кромид

1 (голем) морков

1 конзерва пченка

1/2л неутрална павлака за готвење

1 прстофат босилек

Бибер, сол и сув зачин по желба

1 лажичка сечкан магдонос

Подготовка:

Ставете ги тестенините во еден литар вода каде ќе додадете малку сол за да ги сварите. Исечете го кромидот на коцки, ставете малку масло во тавата, и кога ќе се загрее, додадете го кромидот исечкан на мали коцки.

Изрендајте го морковот, исчистете ги тиквичките и исечете ги на коцки. Кога кромидот малку ќе се издинста, додадете го ренданиот морков и сецканите тиквички. Додадете сол.

По пет, шест минути, кога тиквичките ќе омекнат, додадете ја пченката и зачините (бибер, сув зачин и босилек). Оставете да поврие уште две или три минути и додадете ја павлаката, па варете сè заедно уште пет минути.

Во меѓувреме, процедете ги тестенините што веќе сте ги зготвиле и додадете ги со бавно мешање во сосот што сте го направиле.

Одозгора поросете со сецкан магдонос.

Ова јадење без месо ќе го разгали вашето тело по празниците.

Пријатно!

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma