Ручек кој не се вари: Руска супа окрошка

popara6 септември, 20211min0
eb826fc35b3795259e1584acb8f20d102d6a27a0

Во текот на летото, во Русија јадат ладни супи. Најпознатата руска ладна супа е окрошка. Таа е исклучително здрава, вкусна и освежувачка.

Потребно е:

2 помали цвекла
200 гр краставица
3 млади кромидчиња
700 мл кефир
2 лажици лист јаглика
лажица сецкан копар
4 јајца
сол, бибер

Подготовка:

Испечете неизлупено цвекло во рерна на 180 степени. Потребно е околу еден час. За тоа време, јајцата цврсто сварете ги, исечете ги краставиците на коцки и исечете го младото кромидче. Исчистете го компирот и додадете ги другите состојки, зачинете по вкус. Оваа супа се сервира ладна, со ставање по половина јајце или две четвртини во секоја порција.

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma