Верувања: Каде треба да го поставите ЧАСОВНИКОТ во домот за позитивна енергија, избегнувајте две соби

4 февруари, 20220
sat-2048x1365

Часовникот симболизира акција и движење

Правилата на фенг шуи за привлекување среќа и позитивна енергија во домот велат дека е многу важно каде ќе го поставите часовникот.

Часовникот е важен симбол и како таков означува движење, акција и промена.

Првото и основно правило е да го поставите часовникот во просторија која е прометна или има најмногу активности.

Ова е дневната соба во која домашните најмногу комуницираат и во која поминуваат најмногу време.

Исто така добра опција е да го поставите часовникот во работната соба или канцеларијата. Корисно е да имате часовник кој покажува колку време сте поминале на работа.

Часовникот не е добро да се чува на едно место: во спалната соба. Оваа соба се користи исклучиво за одмор, како и за постигнување сексуална енергија, каде времето е најмалку важно. Најдобро е часовникот да го поставите во дневната соба или во посебна просторија, каде што сите, па дури и гостите, ќе можат да го видат.

Има уште некои места каде, според правилата на фенг шуи, е добро да се чува часовник. Тоа се детската соба, како и просторијата за бебиња поради хранењето. Најдобро е да користите само часовници кои немаат нишало или звук, туку дигитални.

За поголемите деца, часовите се користат за да не доцнат на училиште, па затоа е добро да се постави еден во нивната соба. Набавете некој часовник со убав дизајн. Часовниците кои се украсени со слики од четирите годишни времиња, или кои ги прикажуваат сонцето и месечината, ден и ноќ, се одлична комбинација за привлекување позитивна енергија кај децата.

Никогаш не ставајте часовник на овие места

Никогаш не ставајте го часовникот на ѕидот спроти влезната врата. На исток, според традицијата на фенг шуи, главниот елемент е дрвото. Затоа часовниците од метал никогаш не се поставуваат на ѕид, а најдобра замена се оние од дрво, камен или пластика.

Поради одредениот ритам што се слуша при работа на механичките часовници, не го чувајте во спалната соба. Ритамот на срцето и часовникот што го слушате е различен и предизвикува срцето да чука неправилно и да ги иритира луѓето во таа просторија.

Не чувајте оштетени часовници или без батерии. Според обичаите на Фун Шуи, скршените часовници внесуваат лоша и блокирана енергија во домот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi