Задача која ИЗМАЧИ МНОГУМИНА! Многу е едноставна, но луѓето грешат поради НЕВНИМАНИЕ… Дали го знаете решението?

17 јануари, 20220
Screenshot_1

На прв поглед, задачата изгледа многу едноставна, но поради брзање и невнимание, многумина не можат да дојдат до вистинското решение!

 

Порталот „Bright Side“ на својот Фејсбук објави задача во која е важно да се следи редоследот на пресметковните операции, но луѓето понекогаш го забораваат тоа.

Решението е 7, а целата процедура можете да ја погледнете во видеото подолу:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma