Како облеката да мириса долго време по перењето? Овој трик го знаат само искусни домаќинки!

25 јули, 20220
2869_clothes-line-229923-1920_f

Сега кога сè ни е достапно преку социјалните мрежи, многу лесно можеме да добиеме некои информации. Девојките повеќе не мора да им се јавуваат на своите мајки за секој совет, тие имаат се на интернет.

Една жена на социјалната мрежа го сподели методот со кој алиштата и мирисаат свежо, и тоа долго време.

Најпрво земала три пакувања сунѓери за миење садови и омекнувач што вие го избирате по ваш вкус, односно мирис кој ви одговара. Сунѓерите исечени на две половини ги ставила во пластичен сад и го наполнила со нив до половина, а исто толку полила и со омекнувач.

Го додала остатокот од сунѓерчињата и го наполнила садот до работ со вода. Сè убаво измешала, ги ставила алиштата во машина за сушење, додала две натопени сунѓери и ја вклучила програмата.

– Одлично е што можете да ги користите повеќе пати, важно е само да ги исцедите пред да ги ставите во машина за сушење – гласи еден од коментарите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *