Можете ли да ја забележите пчелата за помалку од 13 секунди: Ширум отворете ги очите

15 април, 20220
gergely-dudas-dudolf-2-830x0

Добро фокусирајте се на илустрацијата пред вас

Пристигна долгоочекуваната пролет, а со неа и топлото време, па луѓето се почесто се надвор, во природа.

Во согласност со сезоната, зелените листови и шарените цветови, решивме да ве израдуваме со една пролетна загатка.

Овој пат, унгарскиот уметник Џерџели Дудас нацрта зелено поле полно со жолти цветови во кои уживаат различни животни, а ваша задача е да пронајдете една мала пчела.

Џердели се потруди да нацрта многу детали за да ви го привлече вниманието, па затоа ве советуваме добро да се фокусирате.

За работите да бидат уште полоши, цвеќињата и пеперутките се жолти, исто како пчелата што треба да ја најдете.

Дали ја најдовте?

За да ви помогнеме – пчелата е во горниот десен агол на илустрацијата.

Ако не ја забележавте досега, погледнете го решението подолу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi