Можете ли да ја најдете жената на оваа илустрација? Ќе успеат само оние со „соколово око“

8 август, 20220
opticka-iluzija-830x0

Фокусирајте се на деталите

Овие загатки кои не тераат да размислуваме се многу добри за нашиот мозок, бидејќи нè поттикнуваат да ја гледаме сликата од повеќе агли и на повеќе начини.

Токму таква е и оваа оптичка илузија која ви ја подготвивме, а која со денови ги збунува и нервира луѓето, затоа што не можат да го најдат тоа што го бара авторот од нив.

Имено, на илустрацијата е прикажан маж со густа коса и брада, а малкумина би рекле дека токму на оваа слика се крие и жена.

Можете ли да ја најдете?

Ако задачата ви изгледа тешка, не грижете се, бидејќи ние ќе ви помогнеме. Жената која е свртена со грб е на лицето на мажот.

Дали сега ја гледате? Ако одговорот не е потврден, погледнете го решението подолу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi