НАУЧНИЦИ ОТКИВААТ Еве колку слободно време ви е потребно за да бидете среќни

17 февруари, 20220
Screenshot_1

Брзиот начин на живот често не ни остава доволно време за одмор, релаксација и слободно време. Новото научно истражување откри колку слободно време ни треба во текот на еден ден за да се чувствуваме задоволни и среќни

 

 

Истражувањето спроведено на оваа тема откри дека луѓето кои имаат и до два часа слободно време дневно се посреќни од оние кои немаат.

 

 

Меѓутоа, оние кои имале 5 или 6 часа слободно време рекле дека се чувствуваат полошо.Истражувачите заклучиле дека луѓето со повеќе слободно време генерално имале повисоко ниво на субјективна благосостојба, но само до одредена точка.

 

Истражувањата заедно опфатиле повеќе од 35.000 испитаници.Резултатите покажале дека луѓето кои имале и до 2 часа слободно време дневно се генерално подобри од оние кои имале помалку слободно време, додека премногу слободно време исто така не е добро за човековото ментално здравје.

 

Според овие резултати, два до три часа слободно време дневно е најдобриот клуч за чувство на задоволство.

 

Научниците веруваат дека благосостојбата ќе биде загрозена доколку не се искористи слободното време.Иако овој експеримент бил хипотетички, што е едно ограничување на новото истражување, тој секако е во согласност со другите истражувања кои покажуваат дека одржувањето на протокот може да биде добро за менталното здравје на луѓето.

Се разбира, што е „продуктивно“ зависи од вас. Ако гледањето два часа од серијата во слободното време ви ја зголемува среќата, треба да го правите тоа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi