Најстариот ФЕНГ ШУИ трик: Носи СРЕЌА и просперитет, само ако се потрудите да го направите ОВА!

22 јануари, 20220
Screenshot_2

Мапата на желби ќе ви ја исполни секоја ваша желба, а не ви треба многу за да ја направите сами

 

Како функционира сето ова? Зошто желбите почнуваат да се исполнуваат како со магија?

 

Сето ова е всушност многу едноставно и логично. Креирањето „Мапа на желби“ ги насочува вашите мисли во вистинската насока, Сега сонуваме со намера. Кога ја гледаме мапата, нашата потсвест визуелно ги апсорбира информациите и веднаш го активира механизмот за активирање на целта. Како резултат на тоа, нашите најважни соништа почнуваат да се остваруваат. Фокусот секогаш е на целта, но во меѓувреме нашиот мозок почнува да прифаќа начини за надминување на малите пречки. Идеите сега се наоѓаат во нашата потсвест.

 

Како и кога да направите Мапа на желби?

 

Изберете го вашиот ден. Патем, најдобро е секој потфат да го започнете кога месечината расте (периодот на растење трае две недели, што всушност е периодот на млада и полна месечина).

 

Потоа создадете пријатна атмосфера. Вклучете лесна, амбиентална музика, не дозволувајте некој да ви го одвлекува вниманието, нурнете во „сонот“ и почнете да создавате визија за следната година од вашиот живот. Размислете каква личност сакате да бидете, што сакате да поседувате, какви работи сакате да правите, кои се луѓето што ги сакате во близина, каде сакате да патувате. Доволно фокусирајте се на секоја тема, за овие слики да останат во вашата свест.

 

Земете поголем лист хартија Поделете на девет еднакви делови. Обојте го секој дел со боите на фенг шуи. Залепете ги подготвените слики со вашите желби во одредени делови од вашата карта:

 

Центар: здравје. Залепете ја вашата слика овде, пожелно е да изгледате среќно и насмеано на неа.

Северозапад: пари, богатство. Залепете слики поврзани со вашите желби овде (слики од пари, вили, јахти, автомобили, нов стан

Југозапад: љубов, брак. Залепете ја сликата(ите) кои ги дефинираат вашите желби во овој дел од картата.

Запад: деца, креативност.

Југосевер: патување, учење

Север: кариера

Југоисток: знаење, мудрост

Исток: семејство.

 

Најдобро е да започнете од средината и да продолжите во насока на стрелките на часовникот. Главната работа во овој магичен процес е да почувствувате радост, еуфорија, благодарност и среќа, замислете дека желбата е веќе исполнета.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi