НИ ПРИСТИГНУВА МЛАДА МЕСЕЧИНА ВО РИБИ! Еве зошто 2 март е ВАЖЕН ДАТУМ

26 февруари, 20220
Screenshot_8

Младата месечина на 2 март 2022 година бара од нас да веруваме дека чудата се можни и дека животот не води на вистинскиот пат. Оваа лунарна фаза носи многу инспирација и ќе биде совршена можност да ги исполните сите ваши желби. Рибите се плоден знак, што значи дека сака да растете и да негувате нешто за себе.

 

Не поканува да ги истражиме длабочините на нашите чувства и да го надминеме материјалниот свет. Тоа бара од нас да ја прифатиме слободата, да ја искористиме и да прифатиме и привлечеме можности за кои претходно мислевме дека се незамисливи. Младата месечина во Риби дефинитивно ќе биде насочена кон исполнување на нашите соништа – еден по еден, може да станат дел од реалноста, но само ако навистина сакате.

 

Оваа млада Месечина се спојува со Уран, планета која исто така ја симболизира слободата. Слободата на Уран обично се однесува на бунт и револуција, прашувајќи каде можеме да се отцепиме од зоната на удобност и да ги преминеме границите доколку е потребно. Токму оваа движечка енергија на слободата ни помага да се нурнеме во длабочините и да сфатиме каков живот навистина сакаме!

 

Како што Месечината се среќава со Сонцето и Јупитер, кои исто така се блиску до совршенството на нивната сопствена врска, оваа енергија влијае на односите и колективната свест. Ова ќе не инспирира да се фокусираме на принципите што не обединуваат. По одреден период на конфликт, сфаќаме дека разликите всушност можат дополнително да не поврзат со блиски луѓе. Секој од нас има право да игра индивидуална улога, но на крајот, придонесувајќи за нашите уникатни квалитети, служиме за поголемо добро и го негуваме нашето лично чувство за себе.

 

Оваа млада Месечина во знакот Риби зборува за заедничка визија, хармонија, хармонија на верата, надежта и љубовта. Кога ќе го оставиме минатото во однос со партнер, пријател, семејство, можеме да се обединиме околу една заедничка цел. Време е да ги живееме нашите индивидуални вистини и да се ослободиме од товарот на ограничувањата и песимизмот. Младата месечина во Риби ни помага да се надеваме на подобар исход и не потсетува дека имаме можност да напредуваме и растеме во секое време.

 

Периодот пред нас е посебен затоа што и Сонцето и Месечината се во Риби, но и во спрега со дарежливиот Јупитер, владетелот на Рибите и владетелот на месец март. Јупитер претставува колективна добра волја, а Рибите се поврзани со лични ставови, емоции и перцепции за животот. Затоа 2 март е совршен за пројавување и исполнување на желбите.

 

Ослободена од рамката на строгиот Сатурн, оваа млада Месечина целосно и конечно дозволува просперитетот на Јупитер да блесне. Јупитер е планета на подароци, среќа, надеж, оптимизам и великодушност, а кај Рибите не инспирира сите да сонуваме повеќе отколку што сме се осмелиле да сонуваме порано. Погледнете го вашето искуство со Јупитер во Риби од 2021-2022 година и изобилството што сте го добиле тогаш, подароци, награди, добри можности. Сето ова може да се повтори сега!

 

Се ослободуваме од ограничувањата, како од оние што самите си ги ставаме, така и од оние што ни ги наметнуваат општеството и околината. Имаме надеж и верба дека ќе биде добро. Бидејќи Сонцето и Јупитер се во толку тесна врска, тоа ни нуди и вистинска можност да воспоставиме внатрешен мир. Тоа е шанса да се најде компромис и да се воспостави квалитетна комуникација во деловните и приватните односи.

 

Иако близината на Нептун ќе донесе малку сомнеж и неизвесност, оваа лунарна фаза има лековита енергија. Токму сега е време за оптимизам бидејќи почнуваме да ја затвораме долгата зимска сезона и го очекуваме почетокот на пролетта. Искористете ја енергијата на младата месечина за да продолжите напред, да бидете полни со самодоверба и да ризикувате во вашите соништа, дури и ако не сте сигурни како ќе испадне конечниот исход.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma