Ова се 3-те НАЈИДЕАЛНИ БОИ за вашата бања! Претставуваат бистрина и чистота!

19 март, 20220
119848_shower-head_f

Експертите за фенг шуи истакнуваат дека овие бои се идеални за вашата бања

Обрнете внимание на тоа дали симболиката на некоја од овие бои влијае и на вас.

Бела

Како општа препорака за најдобра боја за бања, фенг шуи „вели“ дека е белата. Иако можеби не е најдобрата боја за секого, во повеќето случаи добро се вклопува. Белата боја претставува бистрина и чистота, а една од целите на модерната бања е да го прочисти телото.

Сина

Сината е поврзана со дрвото, еден од петте елементи што ги обработуваме во фенг шуи. Уште еден од петте елементи е водата. Бањите се природно поврзани со водениот елемент, бидејќи доводот на вода влегува и излегува од овој дел од куќата. Еден аспект од петте елементи со кои работиме е креативниот однос на поддршка помеѓу одредени елементи. Значи, ако сакате сина боја, би била одлична боја за употреба во просторија која има многу водни елементи, како бањата. Сината, исто така, може да промовира повеќе одмор и подмладување, па додавањето сина боја во вашата бања може да ја поддржи и таа енергија.

Зелена

Елементот дрво се поврзува и со зеленилото, кое го има кај живите растенија и дрвја. Слично на сината, додавањето зелена во бањата може да донесе повеќе елементи од дрво. Пригушената зелена е порелаксирачко и лековито, додека посветлите зелени тонови се поактивни. Длабокото, шумско зеленило е мирно и спокојно. Обрнете внимание на тоа кои нијанси на зеленило ве привлекуваат и следете ги.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi